SIGN UP

Links do not open in Outlook Express 6

Avatar Image
SteveD | 08:28 Sat 04th Mar 2006 | Technology
4 Answers

Have a look here:


http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;257464


This describes my problem (when I receive an e-mail which contains a link to a web site, clicking on the link does not open it). My OS is XP Home.


Googling for "links in Outlook Express 6 do not open" or something similar reveal that I am not the only one to have this problem.


I have contacted Microsoft who referred me to the site above, and I have tried what it suggests without success. I have also tried 'regsvr32 ole32.dll' instead of 'regsvr32 urlmon32'.


In IE, Internet Options/Programs, the box alongside "Internet Explorer should check that it is the default browser" is checked.


In Outlook Express 6, Tools/Options/Security, the box alongside "Do not allow attachments to be saved or opened that could potentially be a virus" is unchecked.


The pop-up blocker is switched off.


Microsoft tell me to contact Dell and Dell tell me to contact Microsoft.


Does anybody have any other suggestions?

Answers

1 to 4 of 4rss feed

Best Answer

No best answer has yet been selected by SteveD. Once a best answer has been selected, it will be shown here.

For more on marking an answer as the "Best Answer", please visit our FAQ.

G'Day


Well if you are running Outlook Express, I dont see how that article will help you, it deals with Outlook 2000 and 2002, neither of which is Outlook Express.


Try http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;823301 which deals with the same/similar problem when using Word or Outlook Express. If that does solve your problem, the problem may, in fact, be with Internet Explorer, in which case try http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;281679 which also deals with links not working when clicked in an email.


Geoff

G'Day


In my first answer, where I said the first link "does solve your problem", it should read "does not solve your problem"


Geoff

Question Author

Thanks for pointing me in the right direction!


I tried the suggestions in your first link, but for the last command, I got an error message:


LoadLibrary(msjava.dll) failed - The specified module could not be found.


I then went to your second link and tried that, but I still have the same problem.


Do you think that a System Restore to a point before I had the problem would solve it?

Question Author
Problem solved!

I had installed ICQ, then decided I didn't want it any more, so uninstalled it. However, the ICQ toolbar remained. When this was removed, links now open in e-mails.

1 to 4 of 4rss feed

Do you know the answer?

Links do not open in Outlook Express 6

Answer Question >>

Related Questions